VIZSLA

INTRO

Zoekt U een Vizsla pup? klik hier

Zoekt U een Vizsla pup in de toekomst? klik hier of stuur ons een e-mail en we plaatsen U op onze wachtlijst

 

   

Deze atletische jachthond is gespierd en levendig. De vachtvan een Vizsla is zeer kort, glad, glanzend en geel van kleur. Kleine witte aftekeningen op de borst en de voeten zijn toegestaan.

De hond heeft een elegante , maar sterke en gespierde lichaamsbouw. De vizsla heeft een rechte en zeer korte vacht die vlak tegen de huid aan ligt. Op de start is de vacht iets langer. Deze Kortharige vizsla komt voor in verschillende donker tinten effen donker tarwegeel of donkergoudkleurig. De Vizsla is een veelzijdige jachthond in elk terrein.

Karakter:

Vizsla's zijn intelligent, vriendelijk, evenwichtig en sportief. Ze zijn leergierig, meegaand en in doorsnee ook zeer gehoorzaam. Ze zijn zeer trouw en aanhankelijk ten opzichte van hun mensen. Ze apporteren en zwemmen graag alsook hebben ze een uitstekend reukvermogen en hun uithoudingsvermogen is groot. Honden van dit ras zijn graag in huis, bijhun gezinsleden.

Sociale aanleg:

 De vizsla geeft in sociaal opzicht vrijwel nooit problemen. De honden kunnen het uitstekend vinden met hun soortgenoten. Goed gesocialiseerd gaan ze eveneens goed om met andere huisdieren en ook met kinderen kunnen ze het vaak uitstekend vinden. Vreemd bezoek zal worden aangekondigd, maar daar blijft het over het elgemeen wel bij.

GESCHIEDENIS

De voorouders van de vizsla zouden met de veroverde Magyaren naar Hongarije zijn gekomen. Rassen die een inbreng hebben gehad zijn o.a. de Tartese Gele Vogelhond en de Sloughi, en recenter de Pointer. Andere namen voor deze hond zijn de Hongaarse Staande Hond, Korthaar.

SAMENVATTING

  • Land van herkomst: Hongarije
  • Oorsprongkelijke taak: Wild aanwijzen en apporteren
  • Ontstaan: 11e Eeuw
  • Grootte: 52-61cm
  • Gewicht: 22-30 kg
  • Temprament: Vriendelijk, opgewekt

Hebt U nog vragen over dit ras, aarzel dan niet om ons te contacteren, Via info@acantus.be of telefonisch op het nummer 0495.247489

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

   

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.