Biewer Yorkshire

Intro

Dit ras is ontstaan in de jaren 1980. De eerste biewer yorkshire zag het levenslicht op 20 januari 1984. Het echtpaar Biewer was de eerste fokker van dit ras toen nog niet officieel erkend. Daar komt dan ook de naam Biewer Yorkshire vandaan. De oer ouders van dit ras waren "Fru-fru von Friedheck" (mama) en "Darling Friedheck" (papa) beide waren ze FCI wereld junior kampioen. Uit deze ouders kwam er een eerste blauw/wit/gouden Yorkshire terrier. Het echtpaar Biewer was geïntrigeerd door de extreme hoeveelheid wit bij deze pup en probeerden om deze bloedlijn voort te zetten.
Het ras Biewer Yorkshire werd officieel erkend in 1986 bij ACH ( allgemeiner club der hundefreunde deutschland eV).

 

De Biewer Yorkshire is een schrander, nieuwsgierig en zelfverzekerd hondje. Daarnaast zijn ze kindvriendelijk, heel attent en waakzaam. Het is een klein hondje met een groot karakter. Een Biewer is een hondje met humor; het zijn echte speelvogels.Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden, maar met een speeltje, wandeling of andere activiteit doet u ze een groot plezier en zult u zich verwonderen over de hoeveelheid energie die ze dan laten zien.
Ze hebben een lange vacht die enig onderhoud vergt, maar verharen niet! Een Biewer Yorkshire Terrier past zich snel aan het activiteitenniveau van het gezin aan. Ze kunnen goed overweg met katten en andere huisdieren.

 

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.
 

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.