Brabançon

Intro

Interesse in onze Pups? Klik gerust hier 

Het type van de drie variëteiten van dit ras is identiek. Er is echter verschil in kleur en vachttextuur. het Brabandertje (Petit Branbançon) en het Brussels Smoushondje (Brusselse Griffon of Griffon Bruxellois) zijn black-and-tan of roodrossig. De eerstgenoemde is kortharig, de tweede heeft warrelig, halflang haar.
Het Belgisch Smoushondje heeft dezelfde vachttextuur als het Brussels Smoushondje maar zijn vacht is zwart, Black-and-tan en zwart gemengd met bruin.

Karakter: Ze zijn zeer nieuwsgierig en altijd alert op wat er in hun omgeving gebeurt. Ze hechten zich sterk aan hun eigenaar en het gezin en zijn zeer aanhankelijk. Ze zijn erg graag dicht bij hun mensen in de buurt en ze zijn volgzaam. Ze zijn beweeglijk en speels. Ze laten zich horen als ze iets horen die buiten het normale valt. Hun aanpassingsvermogen is groot. Ze kunnen zowel op een boerderij als op een appartement wonen. Ze zijn daarnaast ook behoorlijk intelligent, leergierig en gehoorzaam. Deze hond heeft enkel de taal tekort!

Sociale aanleg: Deze honden zijn erg gesteld op menselijk gezelschap. Ze kunnen het zeer goed vinden met kinderen. Mensen die ze niet kennen worden altijd aangekondigd, maar daar laten ze het wel bij.

geschiedenis

Rassen als de Affenpinscher en de Mopshond zouden een rol in de ontwikkeling van dit ras hebben gehad.

Samenvatting

  • Herkomst: België
  • Oorspronkelijke bedoeling: ongedierte verdelgen
  • Ontstaan: 19e eeuw
  • Groote: max 28cm
  • Gewicht: max 3 tot 5kg
  • Temperament: Levendig, gehoorzaam, mensvriendelijk,...

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reserveren, stuur dan een e-mail.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 474 32 48 97
   GSM +32 495 24 74 89
   info@acantus.be

 

Openingsuren vanaf 1 Januari gewijzigde openingsuren ! 
Maandag     AFSPRAAK - info@acantus.be
Dinsdag       AFSPRAAK - info@acantus.be
Woensdag   AFSPRAAK - info@acantus.be
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag       AFSPRAAK - info@acantus.be
Zaterdag     AFSPRAAK - info@acantus.be
Zondag       AFSPRAAK - info@acantus.be

 

 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U.
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunt U ons een e-mail sturen met de vraag om U op de hoogte te houden van de komende bevalling van het ras die U zoekt. U krijgt van ons dan een bevestigings mail dat U op onze lijst staat.
Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong.
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.