Pomeranian

Intro

 

Zoekt U een Pomeranian? klik hier 
Of in de Toekomst? klik hier of stuur ons een mailtje dan komt U op onze wachtlijst. 

De Pomeranian is de kleinste soort van de Dwergkeeshond. Een Pomeranian is een klein gezelschapshondje. Het is een pluizige hond met een wigvormig hoofdje en gerichte recht oren. Ze hebben een vos achtig gezichtje en amandelvormige oogjes die intelligentie uitstralen. De vacht is lang en is weggericht van hun lichaam met kort en dik onderhaar. Een dichte kraag en een pluimig staartje hoort bij zowel Dwergkeesje als bij een Pomeriaantje. De standaardkleuren van de vacht zijn: rood, oranje, wit, room, blauw, bruin of zwart. Er zijn ook parti gekleurde dwergkeesjes (wit met gekleurde noteringen): zwart, tan of oranje.

       
 
Geschiedenis

Laplandse en Ijslandse poolhonden zijn de voorouderen van deze hond. Vroeger waren de Pomeranian/Dwergkeesjes zeer populair in Europa. Deze kleine hond werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door de Engelse koningin, Victoria, werd de Dwergkees zeer populair in Engeland. Ze had een eigen kennel met Dwergkeesjes en fokte ze.

Karakter

Levendig, actief, bloeien volledig open in gezelschap van andere honden of huisgenoten, ze zijn super intelligent en enthousiast om iets te leren, ze zijn dan ook trots als ze iets hebben geleerd. Tevens zijn ze zeer loyaal aan zijn/haar baasje hartelijk van aard en bijzonder waakzaam.

Pomeranian zijn kleine energieke hondjes. Ze blijven lang speels dus het zijn goede gezins hondjes, dat kan een gezin zijn met kinderen, zonder kinderen, een oud koppeltje of een gezin dat vaak weg is zijn. Let wel op dat als ze vaak alleen zijn je sneller kans hebt dat hij/zij leert blaffen. Als je ze goed opvoedt blaffen ze minder snel en minder vaak. Je kunt de pomeriaan leren om mee te gaan naar de stad en dergelijke, ze kunnen (als het moet) de hele dag mee. Ze wandelen en spelen heel graag.

 

Samenvatting

  • Herkomst: Pommeren ( Polen/ Duitsland)
  • Hoogte: 18 cm - 25 cm
  • Gewicht: 1,8 kg - 4 kg
  • Levensverwachting: Om en bij de 15 jaar
  • Temprament: Levendig, speels, waakzaam, aanhankelijk, Loyaal,...

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reserveren, info@acantus.be.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

 
 
 

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.