Mopshond

 

Zoekt U een Mopshond( klik hier) ? 

Hij is vierkant en compact, goed geproportioneerd gebouwd en hij heeft een opvallend gerimpeld gezicht, met een unieke uitdrukking. De mopshond is een eeuwige optimist.

         

Geschiedenis

Ongeveer 400 jaar geleden werd hij in het Verre Oosten ontwikkeld. Via Nederland, waar hij ooit enorm populair was, werd hij in Europa verspreid.
Het ras werd in Groot-Brittannië geperfectioneerd.
Deze hond zou in het begin van zijn ontwikkeling groter geweest zijn.

Karakter: Mopshonden zijn zeer aanhankelijke, charmante en gezellige honden, die zich zeer sterk hechten aan hun baas en diens gezinsleden. Ze hebben een gevoelige aard en voelen stemmingen in huis feilloos aan. Ze zijn speels maar zeker niet druk. Honden van dit ras zijn behoorlijk intelligent en ze hebben een meegaande aard. Ze laten hun stem wel horen als er onraad is, maar laten het daar dan ook bij. lichamelijk zijn ze vrij hard voor zichzelf. De meeste moshondjes snurken ook.

Sociale aanleg: In doorsnee gaan deze honden goed om met soortgenoten en ook de omgang met andere huisdieren geeft zelden problemen. Met Uw kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Uw visite - al dan niet gewenst- wordt doorgaans vriendelijk benaderd, maar hun eigen mensen komen altijd op de eerste plaats.

Samenvatting

  • Andere benamingen: Carlin, Pug, Mops
  • Herkomst: China
  • Oorspronkelijke bedoeling: gezelschapshond
  • Ontstaan: 16e eeuw
  • Grootte: 25 tot 28 cm
  • Gewicht: 6 tot 8,5kg
  • Temperament: trouw, aanhankelijke

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reseerveren, stuur ons dan een mailtje.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.