Shih-Tzu

 

Zoekt U een Shih tzu pupje? klik dan hier

                                                               

Hij wordt soms verward met de Lhasa Apso, maar hij heeft een dichtere, enigzins gegolfde vacht en een chrysantachtig gezicht. Als het haar op het gezicht lang genoeg is wordt het opgebonden.

Gescheidenis

De Shih-Tzu werd in Beijing ontwikkeld, door miniatuur Chinese rassen te kruisen met Tibetaanse rassen.
Dit ras was eeuwenlang favoriet bij de Chinese Keizers.

Karakter: Shih tzu's zijn intelligente, evenwichtigen vriendelijke en vrij sociale honden met een optimistische levensinstelling. Ze zijn hun eigenaren en het gezin zeer toegewijd en tonen zich ook zeer aanhakelijk. Desondanks blijven ze altijd een mate zelfstandigheid behouden. Ze dringen zichzelf niet op en behoren ook niet tot de groep honden die slaafs doet wat hen opgedragen wordt. De shih tzu blaft zeer weinig, maar laat zijn stem beslist horen als er onraad is. Hun aanpassingsvermogen is zeer groot.

Sociale aanleg: Honden van dit ras kunnnen in principe goed opschieten met andere huiddieren, zoals katten en konijnen. De omgang met andere honden is doorgaans uitstekend en ook met kinderen kunnen ze het goed vinden. Ten opzicht van mensen die ze niet kennen, kunnen ze een afwachtende houding aannemen; het zijn geen allemansvrienden.

Samenvatting

  • Herkomst: China
  • Oorspronkelijke bedoeling: Chinese hofhond
  • Ontstaan: 17e eeuw
  • Grootte: tot 27cm
  • Gewicht: 4,5 tot 8kg
  • Temperament: vriendelijk, trouw

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reserveren, stuur ons dan een mailtje.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.