Cavalier king charles

intro

Zoekt U een Cavalier? Klik hier

      

Dit ras is een moderne recreatie van het oude type King Charles Spaniel en kan worden herkend aan de langere neus en zwaardere bouw.

Karakter:

Honden van dit ras staan bekend om hun vrolijke, zachtaardige en vriendelijke aard. Een Cavalier King Charles is een stabiel hond en geen nerveus karakter, zijn heel innemend en aanhankelijk.  Ze zijn doorsnee gehoorzaam en meegaand, maar ze kunnen op z'n tijd ook eigenzinnig zijn en graag achter wild aan gaan. Ze stellen de aandacht en aanwezigheid van hun eigenaars ten zeerste op prijs. Wanneer ze het van jongs af aan gewoon zijn kunnen ze best alleen blijven.

Sociale aanleg:

Deze ongecompliceerde honden zijn sociaal in de omgang. Zowel met soortgenoten als met andere huisdieren hoeft U geen problemen te verwachten met een Cavalier. Hoewel ze hun stem, zoals vrijwel alle andere honden, wel eens laten horen als er bezoek komt, zijn ze vriendelijk tegen iedereen en niet waaks.

Geschiedenis

Dwergspaniels waren in de 17e eeuw in heel Europa in en rondom paleizen populair. Ze staan ook vaak op schilderijen uit die tijd afgebeeld met hun liefhebbers.
De toevoeging "Cavalier" werd gekozen om dit ras te onderscheiden van de King Charles Spaniel.

Samenvatting

  • Andere benamingen: Cavalier King Charles Spaniel, Cavalier
  • Herkomst: Groot-Brittanië
  • Oorspronkelijke bedoeling: gezelschapshond
  • Ontstaan: rond 1920
  • Grootte: 31 tot 33 cm
  • Gewicht: 5 tot 8 kg
  • Temperament: vriendelijk, gehoorzaam, vrolijk

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reserveren, stuur ons dan een mailtje.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.