Amerikaanse cocker spaniel

intro

Van Oudsher jachthond, maar al vrij snel na zijn onstaan gezelschapshond. Hij is kleiner dan zijn Engelse soortgenoot en heeft een veel langer vacht.

Zoekt U een Amerikaanse Cocker? Klik hier
 

Amerikaanse Cocker

Karakter

Ze zijn vrolijke, ongecompliceerde sociale honden. Ze hebben een zachtaardig karakter. Agressie is een Amerikaanse Cocker vreemd. Ze zijn levendig en speels, evenwichtig en erg aanhankelijk. Bovendien hebben ze een meer dan gemiddelde intelligentie en zijn ze redelijk gehoorzaam, hoewel enige eigenzinnigheid het ras wel eigen maakt.

Sociale aanleg

Honden van Amerikaanse Cocker kunnen prima opschieten met andere honden en huisdieren. Ook met kinderen gaan ze uitstekend om.
Het verdient aanbeveling de kinderen respect voor de hond bij te brengen. Dit omdat de meeste honden van dit ras eerder geneigd zijn om ruwe kinderspelletjes lijdzaam over zich heen te laten komen, dan dat ze vluchten of zich verweren. Bezoek wordt aangekondigd, maar vervolgens kwispelend en enthousiast ontvangen.

Geschiedenis

Deze hond werd gefokt uit de Engelse Cocker Spaniel, die in de VS werd geïmporteerd. In 1946 werd het ras daar officieel erkend.
Dit alerte, werkgrage ras was gespecialiseered in het brengen kwartels.

samenvatting:

  • Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
  • Oorspronkelijke bedoeling: jacht op klein wild
  • Andere benamingen: cocker, American Cocker, Spaniel
  • Ontstaan: 19e eeuw
  • Grootte: 36 tot 38cm
  • Gewicht: 11 tot 13 kg
  • Temperament: actief, vriendelijk

Hebt U vragen over dit ras of wenst U pups van deze hond te reserveren, stuur ons dan een mailtje.

Foto's van de Toekomstige ouders komen binnenkort online. In afwachting hiervan bent U steeds welkom om hen hier ter plaatse te komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   GSM + 32 495 24 74 89
   GSM +32 474 32 48 97
   info@acantus.be

 
 

Openingsuren => 0495 24 74 89 of info@acantus.be
Maandag -   10u30 - 17u30 
Dinsdag.  -   10u30 - 17u30
Woensdag -  10u30 - 17u30
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        13u -17u30
Zaterdag     10u00 - 16u30
Zondag       10u00 - 16u30 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U. We kijken samen met U wat het beste zou passen in Uw levenstijl, in Uw gezin. We geven U ons advies en helpen U dus graag verder. 
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 
 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunnen wij U op onze wachtlijst plaatsen. Dit kan door ons een mail te sturen, wij bezorgen U de nodige info wat U dient te doen om op de wachtlijst geplaatst te worden.
Staat U op de wachtlijst? Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong. 
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.