Chihuahua

Intro                                               

Pups Te koop , Onze Pupjes 

Er zijn twee variëteiten van dit pittige minihondje. De kortharige heeft een glanzende, zeer korte, glad aanliggende vacht. De langharige heeft sluik of iets golvend langer, zachter en dunner haar. De laatste is gefokt uit kortharige Chihuahua's. Elke kleur is toegestaan.

 klik hier: uiterst belangrijke informatie over chihuahua's ! ! !

 

Alfi - Papa 

Karakter: Deze kleine Mexicanen zijn intelligent, oplettne, speels en een tikkeltje eigenzinnig. Ze zijn over het algemeen zelfverzekerd en kunnen soms overmoedig zijn. Ze hechten zich meestal aan een persoon in het bijzonder, maar ze kunnen het met iedereen in het gezin goed vinden.

Sociale aanleg: Ze leven doorgaans goed samen met andere honden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een hondje van deze afmeting niet opgewassen is tegen veel grotere en sterkere honden. Tegen mensen die ze niet kennen, kunnen ze wat afstandelijk zijn. Ze zijn in doorsnee niet gediend van al te vrij gedragende vreemden, wat ze ook beslist laten merken. Met kinderen geen enkel probleem, mits de kinderen het hondje in zijn waarde kunnen laten en er niet mee sollen.

geschiedenis

De rasnaam Chihuahua (spreek uit als sjiwàwa) is afgeleid van de naam van de Mexicaanse Staat waar deze hond waarschijnlijk oorspronkelijk vandaan komt. Tegen het einde van de 19e eeuw kwam hij naar de VS, later ook naar Europa.

samenvatting

  • Herkomst: Mexico
  • Oorspronkelijke bedoeling: gezelschapshond
  • Ontstaan: rond 1800
  • Grootte: 15 tot 23cm
  • Gewicht: 1 tot 3kg
  • Temperament: driest, speels

Hebt u vragen over dit ras of wenst U pups van dit ras te reserveren, stuur dan een e-mail

Foto's van de Mama's en Papa's komen binnenkort online. Intussen kunt U hen steeds bij ons ter plaatse komen ontmoeten.

 

   Acantus Rashonden
   Oude Brugseweg 110
   8460 Oudenburg
   T +32 59 26 80 06
   GSM +32 495 24 74 89
   info@acantus.be

Openingsuren
Maandag     10u00 - 18u00
Dinsdag       10u00 - 18u00
Woensdag   10u00 - 18u00
Donderdag & Feestdagen   GESLOTEN
Vrijdag        10u00 - 18u00
Zaterdag     10u00 - 18u00
Zondag       10u00 - 18u00

NA 18 u Enkel op Afspraak

 

De Ouders van Uw pup

Wanneer U op zoek bent naar een nieuwe huisvriend. Is het zeer belangrijk dat U de juiste keuze maakt.
Heeft U niet echt een idee welk ras bij U zou passen? Kom gerust een kijkje nemen bij ons, aan de hand van Uw wensen en verwachtingen kunnen wij, samen met U zoeken naar de ideale hond voor U.
Wij tonen U met plezier onze kraamafdeling. Eveneens de ouders van de pups kunt U steeds bij ons hier ter plaatse ontmoeten. Dit geeft U een beeld van hoe de schattige pup er later zal uitzien eens hij/zij volwassen is.
Als pup is hij maar even, als volwassen hond voor de rest van zijn leven !!
 

 

Ontmoet Uw pup vanaf de geboorte !

Wenst U dat wij U op de hoogte houden van een aankomende of een toekomstige geboorte? Dan kunt U ons een e-mail sturen met de vraag om U op de hoogte te houden van de komende bevalling van het ras die U zoekt. U krijgt van ons dan een bevestigings mail dat U op onze lijst staat.
Van zodra de pups geboren worden, krijgen de mensen op die op onze lijst staan een seintje met dit vreugdevolle nieuws. Pas enkele dagen later kondigen wij het aan op onze website zodat iedereen het kan zien. Maw eens U op de lijst staat heeft U een voorsprong.
Eens U de mailing ontvangen hebt met het heugelijke nieuws kan er dan op kraambezoek gekomen worden. 
Er is geen enkele verplichting verbonden aan deze lijst. U wordt enkel verwittigd van de geboorte.